Ekumeniskt flyktingarbete

 

Den här webbsajten är avsedd för att underlätta ekumeniskt flyktingarbete, i det här första skedet främst för att ge finlandssvenskar som är aktiva inom någon form av flyktingarbete lätt tillgång till information om katolska kyrkan i Finland,  men också för att ge invandrare och flyktingar information om Finland, ekumenik och ekumeniskt flyktingarbete även på svenska.

 

Uppropet som du hittar en länk till i balken till höger publicerades ursprungligen i mars 2004, men det är fortfarande aktuellt och även den ekumeniska flyktingarbetsgruppen som står bakom uppropet lever och har hälsan. Vi har bland annat deltagit i arbetet för att ge ut boken En annan del av världen (se nedan) tillsammans med Ekumeniska rådet.

 

Texten om Fyra B har Jarkko Willman, en av de lutherska medlemmarna i den ekumeniska flyktingarbetsgruppen, skrivit. Läs och ta till dig.

 

Under rubriken Caritas till höger hittar du information om biståndsorganisationen med samma namn. Den sidan finns med framför allt för att det är Caritas man ska ta kontakt med om man arbetar med invandrare och flyktingar som är katoliker - Caritas hjälper då bland annat genom att sätta personen i fråga i kontakt med närmaste katolska församling.

 

Under rubriken Intervjuer hittar du dessutom några intervjuer med intressanta människor.

 

Notera att vi håller på och utvecklar sajten som bäst - det är mycket som fattas... För att kunna bli ännu bättre behöver vi din hjälp: ge respons och kom med förslag till länkar och annat som vi kan använda för att förbättra den här sajten. Har du t.ex. kollat om ditt trossamfund finns med bland de ekumeniska länkarna i Länkskafferiet?

 


Ett tips:

Klicka på pärmbilden nedan för att ladda ner boken En annan del av världen i pdf-format. Klicka här för att läsa en presentation av boken på Ekumeniska rådets hemsida.

 

 

 (pdf; ca 800 kB)