Söker du information om sakramentsundervisningen i Helsingfors? Kolla då här!

Lördagskursen är katolsk religionsundervisning

Lördagskursen kallas den undervisning i katolsk religion som ordnas vid S:t Henriks och S:ta Maria församlingar i Helsingfors. Undervisningen är avsedd för alla svenskspråkiga katolska barn i Nyland som inte omfattas av skolundervisningen i katolsk religion.

Allt fler barn i Helsingfors och Esbo får undervisning i katolsk religion i sina skolor – se punkten Lördagskursen eller skolan? nedan!
 

När börjar man gå i Lördagskursen?

Lördagskursen börjar i princip samma höst som man börjar i skolan – alltså när man är sex–sju år gammal. I praktiken har Lördagskursen i alla fall de senaste åren på svenska börjat först i skolans andra klass, men de barn som får undervisning i skolan har det redan nu bättre på den här punkten. Undervisningen ska också i princip fortsätta till grundskolans slut, även om undervisningen tidigare i många fall slutat efter långstadiet. För närmare information om undervisning i skolan: ta kontakt med Milla Härkönen (tfn 040-7494625)!
 

Lördagskursen eller skolan?

Lördagskursundervisningen är i första hand avsedd för elever som inte kan få katolsk religionsundervisning i skolan. Lördagskursundervisningen motsvarar skolundervisningen om man anmäler om det till skolan och säger till om det till sin lördagskurslärare. Då ska man också anmäla sig frånvarande från den lutherska religionsundervisningen. Obs! I så fall står det på betyget att man deltagit i undervisning i katolsk religion, men man får inget vitsord.

Allt fler barn i huvudstadsregionen får nu undervisning i katolsk religion i sina skolor och det går bra att ta kontakt med Milla Härkönen (tfn 040-7494625) för att reda ut möjligheterna att få undervisning i skolan.


Vad ska jag göra om jag tror att mitt barn borde gå i Lördagskursen?

Kontakta Lördagskursens ansvarsperson Marko Pitkäniemi (tfn 09-7731675 eller 040-8201911; e-post marko.pitkaniemi(at)catholic.fi).


Var hålls undervisningen?

Undervisningen ordnas i Engelska skolan på Tallvägen 14, precis som den motsvarande undervisningen på finska. Lördagskursmässorna firas i S:ta Mariakyrkan.

Tillbaka till början

 

Vem undervisar i Lördagskursen?

Marko Pitkäniemi

Lördagskursens ansvarsperson Marko Pitkäniemi spelar orgel i S:t Henrikskatedralen. Han bor i Helsingfors och nås per telefon på 09-7731675 eller 040-8201911 och hans e-postadress är marko.pitkaniemi(at)catholic.fi.

Till början av sidan